Mâncare sănătoasă - ești ceea ce mănânci!

Modul în care mâncăm are o influență majoră asupra sănătății și bunăstării noastre. Dar și pielea și părul beneficiază directe de adoptarea unei diete sănătoase și variate. O dietă sănătoasă se reflecta, așadar, și asupra aspectului nostru exterior.

Frumusețe prin stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos, cu exerciții fizice realizate constant, mult somn și o dietă echilibrată contribuie la sănătatea și frumusețea pielii, părului și unghiilor.
Pentru a rămâne sănătoși, avem nevoie zilnic de un aport echilibrat de nutrienți, cum ar fi vitamine, oligoelemente și minerale. Experții confirmă: o dietă sănătoasă este importantă și pentru menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor! Dacă componentele alimentare individuale lipsesc complet sau parțial, acest lucru se reflectă și în stratul nostru protector exterior.

Alimentație sănătoasă – 5 pe zi!

Fructele și legumele proaspete nu sunt doar foarte gustoase, ci și unele dintre cele mai valoroase componente ale dietei noastre zilnice. Sunt bogate în vitamine, minerale, oligoelemente, fibre și proteine. Ne pot ajuta să ne simțim în formă, confortabil și frumoși.

La recomandarea Societății Germane pentru Nutriție (DGE), consumați cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi. Cea mai bună variantă este să consumați 3 porții de legume de minimum 375 grame - dintre care jumatate ar trebui consumate crude și, 2 porții de fructe (proaspete dacă se poate). De exemplu, 5 porții de fructe și legume pe zi pot fi obținute cu 2 mere, o mână de zmeură, un pahar mare de suc de portocale proaspăt stoarse, 1 dovlecel mic fiert, o jumătate de castravete și doi pumni de salată verde.

În prezent, opțiunile sunt foarte variate. Produsele proaspete sunt importate din toată lumea pe tot parcursul anului, dar fructele și legumele sunt întotdeauna disponibile fie congelate, uscate, fie conservate. În afara sezonului, produsele congelate sunt o alternativă bună, deoarece nutrienții valoroși din fructe și legume se păstrează chiar și atunci când sunt congelate. Atât de sănătos poate fi și ieftin!

Apa, elixir al frumuseții

Un lucru atât de accesibil pentru sănătatea noastră, este și este un adevărat elixir al frumuseții. Vorbim despre apă! Apa este esențială nu doar pentru sănătatea noastră, ci și pentru a arăta fresh și pentru a avea o piele frumoasă și fermă.

Organismul nostru este alcătuit în proporție de 70% din apă, iar cea mai mare cantitate este stocată în piele.  Peste 300 de milioane de celule ale pielii au nevoie de apă pentru structură și protecție, precum și ca sursă de energie.

Când nu ne hidratăm corpul cu suficiente fluide, acesta consumă mai întâi lichidul din celulele pielii noastre. Consecințele lipsei de apă pot fi observate cel mai repede asupra pielii: devine aspră, crăpată și se formează rapid riduri mici.

Test: Există un mic exercițiu pentru a testa cât de bine sunt umplute depozitele de apă ale pielii. Folosește-ți degetul mare și arătătorul pentru a ridica pielea de pe dosul mâinii. Cu cât această zonă a pielii este din nou netedă mai repede, cu atât este mai bună alimentarea cu apă!

Piele + Păr + Unghii
Doppelherz aktiv
Piele + Păr + Unghii
Colagen + Coenzima Q10 + Acid hialuronic
  • Cu acid hialuronic pentru hidratarea pielii și menținerea fermității
  • Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, părului și unghiilor
  • Recomandat atunci când pielea a devenit uscată, când părul este tern, iar unghiile moi și casante
  • Vitamina A + Biotină pentru o piele sănătoasă
  • Zinc pentru întărirea părului și a unghiilor