Zinc și Seleniu

Atât Zincul, cât și Seleniul se numără printre oligoelementele esențiale și, prin urmare, sunt substanțe vitale. Probabil cea mai cunoscută proprietate a Zincului este întărirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, Zincul și Seleniul au, de asemenea, o importanță deosebită pentru piele, păr și unghii.
Frau liegt auf Sofa

Zinc – pentru menținerea sănătății unghiilor

Zincul este un oligoelement vital de care corpul nostru are nevoie pentru îndeplinirea a multe funcții. Alături de Fier, este unul dintre oligoelementele cele mai răspândite în corpul uman. În sine, organismul nu poate produce Zinc și nici nu îl poate stoca în cantități mari. Prin urmare, este cu atât mai important să vă asigurați un aport optim de Zinc din alimentație. O dietă dezechilibrată poate avea un conținut scăzut de Zinc sau poate conține componente care interferează cu absorbția Zincului. Acestea includ, de exemplu, fitații, care se găsesc în cantități mari în morcovi, lapte și cereale integrale.

Zincul se găsește în produsele lactate, dar și în carne, pește și ouă. Stridiile sunt alimentul cu cel mai mare conținut de Zinc.

Zincul controlează funcțiile a peste 200 de enzime din organism, care sunt implicate în aproape toate funcțiile metabolice importante. Zincul poate contribui la menținerea sănătății unghiilor.

Seleniu – susține părul și unghiile

De asemenea, și Seleniul este un oligoelement vital pentru noi și trebuie ingerat tot prin alimentație. Joacă un rol esențial în corpul uman, deoarece ajută la protejarea componentelor celulare de deteriorarea oxidativă.

În plus, Seleniul contribuie și la menținerea sănătății normale a părului și unghiilor, dar are rol și în funcționarea normală a sistemului imunitar și a tiroidei. Aportul de Seleniu prin dieta noastră nu este întotdeauna optim. Conținutul de Seleniu al plantelor este determinat de conținutul de Seleniu al solului. În special carnea, peștele și ouăle sunt surse bune de Seleniu. Dintre alimentele vegetale, lintea și sparanghelul sunt deosebit de bogate în Seleniu.