Piele, păr, unghii

Favorit în farmacii: cel mai bine vândut produs Doppelherz system în farmacii din categoria selectată în ultimele 12 luni.

Piele, Păr, Unghii - Frumusețea vine din interior

Se spune că frumusețea vine din interior! Părul îngrijit și puternic, pielea sănătoasă și unghiile rezistente sunt piesele de rezistență ale vitalității și frumuseții naturale. Sănătatea părului, pielii și a unghiilor este legată de reînnoirea și diviziunea celulelor responsabile cu aceste procese. Un factor important în dezvoltarea acestor celule este aportul echilibrat de substanțe vitale, vitamine și minerale.

Acidul Hialuronic - Hidratare din interior, pentru o piele sănătoasă

Acidul hialuronic se găsește în mod natural în pielea noastră și este creat de celulele țesutului conjunctiv aflat în epidermă. Datorită structurii sale chimice, Acidul hialuronic reușește să capteze o mare cantitate de apă, acționând ca un liant. 

Acidul hialuronic umple spațiul dintre celulele pielii și acționează ca un agent de hidratare pentru a oferi fermitate și suplețe pielii. 

Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de Acid hialuronic scade și nu se mai reface! Studiile au arătat că, în general, după vârsta de 25 de ani, organismul își pierde treptat capacitatea de a produce Acid hialuronic. Efectele se văd imediat în scăderea hidratării pielii, afectând aspectul și sănătatea pielii.

Știați că pielea e cel mai mare organ al nostru? Rolul pielii este deosebit de important:

  • Oferă protecție împotriva factorilor mecanici
  • Oferă imunitate împotriva bacteriilor
  • Are un rol important în percepția senzorială prin senzorii tactili
  • Are rol în reglarea temperaturii corpului
  • Oferă protecție împotriva radiațiilor UV

Sănătatea pielii este sinonimă cu sănătatea noastră!

Biotina - Vitamina pentru piele și păr

Biotina face parte din gama Vitaminelor B, însă este supranumită ”Vitamina P” pentru că are o influență foarte mare asupra sănătății părului și pielii. Biotina intră în procesul de sinteză a creatinei. Creatina este o proteină structurală pentru că stă la baza structurii celulare. Fără creatină, părul și pielea capătă un aspect nesănătos. De aceea, un aport continuu de Biotină crește capacitatea organismului de a produce creatină, menținând sănătatea și frumusețea pielii și a părului. Biotina face parte din grupa ”vitaminelor de frumusețe”.

Biotina se găsește în cantități mici în alimente și se pierde foarte rapid prin gătire. Cele mai bogate surse de Biotină sunt carnea de pește, soia, nucile sau gălbenușul de ou.

Cuprul - Culoare pentru păr!

Asociat deseori cu metalul, Cuprul este de fapt un mineral, oligoelement esenţial, ce contribuie la bună desfășurare a proceselor metabolice din organism. De asemenea, Cuprul contribuie la pigmentarea normală a pielii și a părului și îndeplinește, de asemenea, sarcini importante pentru menținerea țesutului conjunctiv normal.

Suplimente alimentare pentru piele și păr frumoase

O dietă echilibrată ne ajută organismul și sănătatea. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu suntem conștienți de faptul că obiceiurile noastre alimentare se pot reflecta și în sănătatea părului, pielii sau unghiilor.

De ce nutrienți are nevoie metabolismul pielii, părului și unghiilor?

Fructele și legumele proaspete reprezintă o parte valoroasă a unei diete sănătoase. Deoarece fructele sunt bogate în vitamine, minerale, oligoelemente, fibre și proteine, ele ne pot ajuta să ne simțim în formă și frumoși.

Biotina joacă un rol important în menținerea sănătății părului și a pielii. Sprijină producția de cheratină, care este componenta principală a părului nostru. Putem obține Biotină consumând o serie de alimente, precum peștele, laptele sau fulgii de ovăz, chiar dacă se găsește în unele dintre ele în cantități mici.

Din categoria mineralelor, Cuprul și Manganul se numără printre oligoelementele vitale. Manganul se găsește doar în cantități foarte mici în organism, dar importanța sa nu este de neglijat. Este absorbit din alimente și intră în metabolismul nostru prin intestinul subțire. Manganul și Cuprul contribuie la formarea normală a țesutului conjunctiv. În plus, Cuprul este implicat în formarea pigmentului melanină, care este responsabil pentru colorarea naturală a părului și pielii.

Alți nutrienți importanți pentru piele sunt Zincul, Vitaminele A și C și anumite vitamine din complexul B, cum ar fi Vitamina B2, Biotina și Niacina. Seleniul contribuie la menținerea sănătății normale a unghiilor. Pe lângă acești nutrienți importanți, multă mișcare, suficient somn și evitarea alcoolului și a țigărilor sunt, de asemenea, importante pentru menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor.

Unde se găsește Siliciul în corpul nostru?

Siliciul este o substanță minerală pe care o putem găsi în toate organele cu țesut conjunctiv. În corpul nostru, Siliciul se găsește în tot țesutul uman și, prin urmare, este un element de construcție al celulelor corpului nostru. 

De ce trebuie să beți multă apă?

Organismul uman este alcătuit din 70% apă - cea mai mare cantitate fiind stocată în piele. În cele 300 de milioane de celule ale pielii noastre, apa servește la acumularea, protejarea și stocarea energiei. De îndată ce suntem deshidratați, organismul folosește mai întâi apa din celulele pielii. Rezultatul: o piele aspră și crăpată, dar și apariția unor mici riduri.

Așadar: beți întotdeauna suficientă apă și, astfel, vă susțineți sănătatea, dar vă bucurați și de un aspect proaspăt și o piele frumoasă.

Cum obțineți o piele frumoasă?

Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a avea o piele tânără, cu un ten luminos. Există diverși factori care afectează pielea.

Nu toți avem pielea feței delicată și netedă. Unii văd același lucru în oglindă în fiecare dimineață: așa-numitele „puncte negre” și coșuri mici ne fac pielea să pară impură. Deseori, glandele sebacee produc prea mult sebum. În această situație evitați, de exemplu, alimentele cu mult zahăr și beți suficiente lichide. Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului și, astfel, și la funcționarea normală a pielii.

Cum să aveți un păr frumos?

La fel ca și în cazul pielii, există diverși factori care joacă, de asemenea, un rol important și în sănătatea părului nostru. Părul gras poate fi semnul unei predispoziții genetice sau poate avea legătură cu fluctuaţiile hormonale. Purtarea pălăriilor sau masarea scalpului poate duce, de asemenea, la creșterea producției glandelor sebacee. Părul uscat și vârfurile despicate pot fi cauzate de vopsire, lumina puternică a soarelui sau uscarea cu aer prea fierbinte. Citiți aici totul despre părul frumos.

Cum să aveți unghii frumoase?

În mod normal, unghiile noastre sunt relativ netede și au o ușoară strălucire. Datorită diferitelor circumstanțe, unghiile pot deveni casante sau cu tendința de a se rupe. Pe lângă modificările hormonale, influențele externe pot modifica și ele sănătatea și aspectul unghiilor. Aici puteți afla ce puteți face pentru a da un impuls sănătății unghiilor.

Am adunat mai multe sfaturi de frumusețe aici!