Părul gras

Mulți oameni trec prin asta: tocmai v-ați spălat părul și, după o perioadă scurtă de timp, pare din nou gras și firav. Atunci ne simțim inconfortabil pentru că părul pare neîngrijit. Părul gras nu este cauzat neapărat de o igiena deficitară, ci de faptul că glandele sebacee din scalp produc prea mult sebum.
Close-up dunkle Haare neben blonden Haaren

Părul gras - glandele sebacee lucrează la viteză maximă!

Există numeroase glande sebacee pe scalpul nostru a căror sarcină este să producă sebum. Fiecare fir de păr este conectat la o glandă sebacee. De îndată ce firul de păr iese din scalp, glanda sebacee îi conferă o peliculă subțire de grăsime. Această grăsime este de fapt foarte utilă, deoarece oferă părului nostru o strălucire frumoasă și îl protejează de uscare.

Dacă glandele sebacee produc prea mult sebum, acesta se răspândește pe scalp. Părul devine rapid gras, mai ales la linia părului, și apoi arată adesea neîngrijit.

Persoanele cu păr deosebit de fin sunt mai predispuse să aibă părul gras. Dacă ai părul subțire, de obicei ai mai mult par – și, prin urmare, mai multe glande sebacee care produc mai mult sebum.

Mit fals: spălarea părului în mod frecvent stimulează glandele sebacee să producă și mai mult sebum. Nu este adevărat. De asemenea, părul gras poate fi spălat zilnic dacă este necesar. Cu toate acestea, este important să nu masați prea mult scalpul la spălare, deoarece acest lucru chiar stimulează glandele sebacee!

Un alt sfat: cel mai bine este să folosiți doar apă călduță pentru a vă spăla părul.  Sau, în cel mai bun caz, apa rece să curgă peste scalp pentru o perioadă scurtă de timp. Asta închide glandele sebacee!

Cauzele părului gras

Ca și în cazul pielii grase, glandele sebacee produc prea mult sebum. Acest lucru poate avea diverse motive:

  • Predispoziția genetică poate duce la o supraproducție de sebum.
  • Fluctuațiile hormonale sunt adesea declanșatorul producției crescute de sebum. Fluctuațiile echilibrului hormonal pot apărea în timpul pubertății, sarcinii sau menopauzei.
  • Stresul mecanic: purtarea pălăriilor sau frecarea energică a  părului umed pun în tensiune scalpul nostru.
  • Scalpul reacționează rapid la produsele de îngrijire greșite. Asigurați-vă că utilizați șampoanele potrivite. Substanțele filmogene din șampoane pentru părul gras pot reduce îngrășarea părului.
  • Stresul poate face ca glandele sebacee să reacționeze excesiv.
Păr Forte
Doppelherz aktiv
Păr Forte
Pentru un Păr Sănătos
  • Pentru sănătatea părului
  • Previne și combate căderea părului
  • Cu pulbere din iarba de coada calului, cu acțiune benefică asupra părului, unghiilor și țesutului conjunctiv
  • Recomandat pentru păr tern, lipsit de strălucire și elasticitate