Biotina – „vitamina frumuseții”

Biotina (Vitamina B7) este una dintre vitaminele solubile în apă ce face parte din complexul de vitamine B. În trecut, Biotina era numită și vitamina H, deoarece importanța ei pentru piele și păr a fost recunoscută foarte devreme.
Frau liegt auf Sofa

Biotina – importantă pentru piele și păr

Biotina are o varietate de funcții în organismul uman. Printre altele, contribuie la un metabolism normal al macronutrienților (proteine, grăsimi și carbohidrați).

Toată lumea vorbește despre Biotină, deoarece se știe că joacă un rol important în menținerea sănătății părului și a pielii. Fără această vitamină, cheratina proteică nu ar fi produsă în organism. Iar cheratina este importantă pentru că este substanța de bază a părului.

De asemenea, cheratina este cunoscută ca o proteină structurală, deoarece este necesară pentru construirea structurilor celulare. Cheratina proteică oferă pielii și părului nostru aspectul sănătos dorit, putere și susținere pentru dezvoltarea stratului cornos protector al pielii noastre. Biotina este, prin urmare, importantă pentru păr, dar și pentru menținerea sănătății normale a pielii!

Biotina - vitamină sensibilă

Biotina se găsește în multe alimente, dar adesea doar în cantități mici.

Furnizori importanți de Biotină sunt, de exemplu, ficatul de vită, rinichii, peștele, gălbenușul de ou, laptele, boabele de soia, fulgii de ovăz sau nucile.

Vitamina H este foarte sensibilă la căldură și este distrusă rapid în timpul fierberii sau gătitului. Mâncărurile semi-preparate sau conservele care sunt în mod frecvent încălzite de cele mai multe ori nu conțin aproape deloc Biotină.

Păr Forte
Doppelherz aktiv
Păr Forte
Pentru un Păr Sănătos
  • Pentru sănătatea părului
  • Previne și combate căderea părului
  • Cu pulbere din iarba de coada calului, cu acțiune benefică asupra părului, unghiilor și țesutului conjunctiv
  • Recomandat pentru păr tern, lipsit de strălucire și elasticitate