Căderea parului

Părul joacă un rol important pentru noi, deoarece un păr sănătos și plin este asociat cu frumusețea și sănătatea. Prin urmare, încercăm să ne menținem părul sănătos cât mai mult timp posibil. Mulți oameni își fac griji atunci când găsesc câteva fire în chiuvetă sau prinse în perie. Dar toți pierdem o anumită cantitate de păr în fiecare zi, este perfect normal.
Close-up dunkle Haare neben blonden Haaren

Căderea părului - 100 de fire de păr pe zi este normal

Pierderea a aproximativ 60 - 100 de fire de păr pe zi este considerată normală. Prin urmare, termenul „căderea părului” este oarecum înșelător, având în vedere această cantitate mică. 

Părul nostru are o durată de viață de 2 până la 6 ani. Mai întâi, firele de păr se opresc din creștere și apoi cad. După o scurtă perioadă de regenerare, un fir de păr nou poate crește. De fapt, despre căderea părului se vorbește doar atunci când peste 100 de fire de păr sunt pierdute zilnic, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Căderea părului la femei – sarcina și menopauza

În timpul sarcinii, echilibrul hormonal și metabolismul unei femei se schimbă semnificativ. Desigur, acest lucru are efect și asupra creșterii părului. Datorită unui nivel ridicat de estrogen, multe femei însărcinate se bucură de o piele mai moale și un păr puternic și strălucitor în primele luni. După naștere însă, când nivelul de estrogen scade din nou, rădăcinile părului trec din faza de creștere la starea de repaus - acest lucru poate duce ulterior la o cădere normală a părului.