Pielea uscată

Cunoști zicala „ai pielea subțire”? Aceasta se referă la persoanele care reacționează foarte sensibil. Dacă suferim de piele uscată, aceasta este de fapt mai subțire și mai sensibilă la influențele externe. Pielea uscată se simte adesea incomod pentru cei afectați.
Frau lächelt in Kamera

Pielea uscată nu are suficientă umiditate și stochează prea puțină grăsime. Rezultatul: pielea este dură, aspră și fragilă și provoacă adesea mâncărimi neplăcute - vă simțiți inconfortabil în propria piele.

Cauzele pielii uscate

Pentru ca pielea noastră să nu piardă prea mult lichid, există o barieră naturală de celule cornoase și o peliculă de grăsime pe piele. Motivul apariției pielii uscate este producția insuficientă de sebum pentru piele de către glandele sebacee și reglarea suboptimă a umidității.

Pielea uscată nu se regăsește doar pe față, ci și pe picioare. În special tibia și spatele genunchilor, picioarele, coatele sau mâinile pot fi adesea afectate.

Numărul de glande sebacee producătoare de grăsime este deosebit de scăzut în aceste zone ale corpului.

Unii oameni au o predispoziție spre pielea uscată. Stresul ne face pielea să pară bătrână. Alimentarea cu sânge a pielii este redusă, iar acest lucru pune presiune pe husa noastră de protecție sensibilă.

  • Odată cu vârsta, pielea se schimbă. Straturile pielii devin mai subțiri, deoarece în glandele sebacee nu se mai formează atât de mult sebum și scade și producția glandelor sudoripare. Fibrele de colagen și cele de elastină scad. Toate acestea reduc fluxul sanguin și aportul de nutrienți și oxigen pentru piele.
  • Factorii externi: Pielea noastră eliberează mai multă umiditate atât când este cald (soare, aer cald) decât atunci când este rece. Umiditatea scăzută ne usucă și pielea. Chiar și vântul poate avea efect asupra pielii, deoarece îndepărtează pelicula protectoare de grăsime.
  • Spălarea prea frecventă, băile fierbinți și produsele de îngrijire nepotrivite cresc riscul de uscare a pielii. Produsele de îngrijire a pielii nu trebuie să conțină alcool. Loțiunile de spălat cu pH neutru sunt ideale.
  • Dieta și hidratarea: corpul nostru eliberează lichid în epidermă. Prin urmare, este important pentru piele să consumați cel puțin 1,5 litri de apă sau ceai în fiecare zi. Beți mai multe lichide în zilele caniculare sau dacă transpirați abundent. Cu o dietă unilaterală și nesănătoasă, pielea noastră nu primește nutrienții de care are nevoie. Producția de lipide proprie a pielii poate fi, de asemenea, redusă, astfel încât filmul protector al pielii este afectat.

Alimentația sănătoasă

Avocado este un fruct gustos și sănătos. Are cel mai mare conținut de grăsimi dintre toate fructele și legumele cunoscute. Datorită conținutului său ridicat și sănătos de grăsimi bune, avocado mai este numit și fructul unt. 

Vitamina B6 (Piridoxina) contribuie, printre altele, la metabolismul normal al proteinelor și la sinteza normală a cisteinei. Cisteina este o componentă a proteinei structurale din țesutul nostru conjunctiv. De exemplu, găsim Vitamina B6 în fasole, cartofi sau pește.

Vitamina A este importantă pentru multe funcții din organism, inclusiv pentru sănătatea ochilor. Dar contribuie și la menținerea sănătății normale a pielii. Găsim din belșug Vitamina A în surse animale, cum ar fi organele și ficatul. Dar există unii carotenoizi, cum ar fi beta-carotenul, care sunt precursorii Vitaminei A. Aceștia pot fi transformați în Vitamina A pură de către organism. Fructele sau legumele intens colorate, cum ar fi morcovii, broccoli, ardeii sau caisele sunt alimente care conțin mult beta-caroten.

KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Doppelherz system
KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Piele + Păr + Țesut Conjunctiv
  • Formulă nouă, îmbogățită cu acid hialuronic și taurină
  • Cu Biotină, ce contribuie la menținerea sănătății normale a pielii și părului
  • Vitamina C contribuie la formarea normală de colagen pentru funcționarea normală a pielii