Îngrijirea unghiilor

Mâinile și, prin urmare, și unghiile sunt adesea în centrul atenției și sunt importante în relațiile noastre zilnice cu alți oameni. Unghiile frumoase și sănătoase ne oferă un aspect bine îngrijit și sunt ca o carte de vizită. Nu trebuie neaparat sa mergi la un salon de unghii pentru a avea unghii sănătoase, cu câteva sfaturi simple, poti face singură acest lucru.
Ineinander gelegte Hände | Doppelherz

Foarfecele de unghii sunt încă instrumentul ales de multe persoane pentru scurtarea unghiilor. Cu toate acestea, din cauza structurii lor, unghiile sensibile tind să se rupă atunci când sunt tăiate. 

Unghiera sau alte instrumente de tăiat pentru unghii sunt o alternativa bună dacă sunt folosite pentru unghiile de la picioare ceva mai groase, iar pentru unghiile de la mâini se recomandă pile diferite, în funcție de ceea ce este necesar. 

Înmuierea unghiilor înainte de tăiere
Pregătiți-vă unghiile pentru tăiat, înmuindu-le într-un bol cu apă călduță. Un strop de ulei de avocado în apă înmoaie unghiile și ușurează lucrul asupra cuticulelor.

Folosiți corect pila de unghii
Dacă utilizați o pilă de unghii pentru a scurta, asigurați-vă că piliți întotdeauna de la margine la mijloc. Mișcările de pilire înainte și înapoi pot aspri și crăpa marginea unghiei.

Împingeți cuticulele înapoi
Un bețișor special din cauciuc sau din lemn de trandafir sunt instrumentele de manichiură potrivite pentru a împinge înapoi cuticula sensibilă.  Lucrați cu tact aici, deoarece leziunile cuticulei pot duce la inflamația și întărirea lor. În plus, tăierea duce la o regenerare rapidă a lor.

Mănușile protejează unghiile
De asemenea, unghiile sunt sensibile și la frig și pot deveni casante. Mănușile și pantofii căptușiți protejează unghiile.
Este important să purtați mănuși subțiri dacă lucrați frecvent cu detergenți și agenți de curățare. Acest lucru protejează pielea și unghiile de agenții tensioactivi agresivi.

Unghii fragile
Stoarceți o lămâie proaspătă și frecați sucul pe unghii într-un strat subțire. Alternativ, puteți face o baie a degetelor cu suc de lămâie și puțină apă. Este important să vă uscați bine unghiile după aceea. Luați în calcul și că unghiile date cu ojă sunt mai dure și nu se rup la fel de repede.

Unghii strălucitoare
Vaselina poate da unghiilor tale o nouă strălucire. Frecați-vă unghiile cu vaselina în fiecare seară.

Suc de lămâie pentru decolorare
Sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu ajută la decolorarea unghiilor. Frecați unghiile cu suc de lămâie și apoi aplicați o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. După 15 minute, curățați și aplicați o cremă de mâini.

Piele + Păr + Unghii
Doppelherz aktiv
Piele + Păr + Unghii
Colagen + Coenzima Q10 + Acid hialuronic
  • Cu acid hialuronic pentru hidratarea pielii și menținerea fermității
  • Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, părului și unghiilor
  • Recomandat atunci când pielea a devenit uscată, când părul este tern, iar unghiile moi și casante
  • Vitamina A + Biotină pentru o piele sănătoasă
  • Zinc pentru întărirea părului și a unghiilor