Ce este Coada-calului de câmp?

După cum sugerează și numele, Coada-calului de câmp aparține clasei de Coada-calului. Este un adevărat "dinozaur" printre plante. În urmă cu 300 de milioane de ani, păduri uriașe, înalte până la copaci, împreună cu ferigi și mușchi, ne acopereau pământul. Astăzi, Coada-calului de câmp crește doar până la 40 cm înălțime și o găsim, în principal, la marginea pajiștilor și pe terenurile agricole umede.
Frau liegt auf Sofa

Coada-calului

În afară de dimensiunea sa, Coada-calului de câmp cu greu și-a schimbat aspectul de-a lungul milioanelor de ani. Un lăstar principal crește vertical și este format din segmente individuale cuibărite. Lăstarii laterali se dezvoltă ulterior din cel principal.

Planta formează rădăcini care ajung până la 2 metri și, prin urmare, sunt foarte greu de dezgropat.

Coada-calului conține un nivel ridicat de Acid silicic, care conferă pereților celulari rezistență și permite plantei să crească stabilă. 

Planta a primit numele de „coada-calului”, deoarece lăstarii ei seamănă cu forma cozii de cal. În țările vorbitoare de limbă engleză, planta este încă numită „floare de coada-calului”.

Majoritatea oamenilor cunosc coada-calului de câmp ca fiind o plantă versatilă. În cele mai vechi timpuri, arabii și grecii o apreciau, iar în Asia, coada-calului este acum cultivată ca legumă populară.

Păr Forte
Doppelherz aktiv
Păr Forte
Pentru un Păr Sănătos
  • Pentru sănătatea părului
  • Previne și combate căderea părului
  • Cu pulbere din iarba de coada calului, cu acțiune benefică asupra părului, unghiilor și țesutului conjunctiv
  • Recomandat pentru păr tern, lipsit de strălucire și elasticitate