Îngrijirea părului

Indiferent dacă este lung, blond, scurt, brunet – părul trebuie să fie bine îngrijit și sănătos. Părul joacă un rol deosebit de important atât pentru bărbați, cât și pentru femei. El determină în mod decisiv aspectul nostru și modelează prima impresie. Părul bine îngrijit este asociat cu frumusețea și sănătatea. Motiv suficient pentru a-l prețui și îngriji.
Close-up dunkle Haare neben blonden Haaren

Sfaturi pentru frumusețea părului

A ști ce tip de păr aveți este foarte important pentru îngrijirea sa corectă. Aveți tendința de a avea părul uscat sau gras? Îngrijirea părului trebuie făcută adecvat tipului de păr pe cae îl aveți. 

De asemenea, uneori punem multă presiune pe părul nostru. Permanent, nuanțator și vopsea, căldură, soare – desigur, toate acestea își lasă amprenta asupra lui. Pentru un păr bine îngrijit și sănătos, mergeți regulat la coafor – mai ales dacă aveți părul lung.

Evitați căldura
Căldura ne atacă părul. Părul umed este deosebit de sensibil. Evitați să folosiți apă prea fierbinte atunci când îl spălați. De asemenea, uscătorul de păr nu trebuie setat pe temperatură prea fierbinte și trebuie ținut la distanță de păr.

Prindeți-vă părul
Atunci când mergeți la culcare, legați-vă părul cu un elastic. Acest lucru reduce frecarea părului pe pernă. De asemenea, are sens să vă legați părul atunci când faceți baie în mare sau în piscină, deoarece sarea și apa cu clor vă atacă părul - și altfel devine uscat și fragil.

Ceai de mușețel pentru părul gras
O dată pe săptămână, clătiți-vă părul cu 1 litru de apă în care ați lăsat la influzat 4 plicuri de ceai de mușețel. După ce vă spălați părul, pur și simplu turnați ceaiul de mușețel călduț peste păr și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute. Mușețelul are un efect calmant și poate influența producția în exces de sebum la nivelul scalpului.

Masajul capului
Aplicând o presiune ușoară cu vârful degetelor, masați scalpul cu mișcări circulare. Începeți de la linia părului și mergeți spre partea din spate a capului. Apoi, „lucrați” de la gât în ​​sus. Un masaj al capului nu numai că relaxează, dar este benefic și pentru păr. Astfel, scalpul este alimentat cu sânge și glandele sebacee sunt stimulate. De acest masaj beneficiază părul uscat, dar este benefic si pentru reglarea glandelor sebacee dintr-un scalp gras.

Gălbenuș de ou și ulei de măsline pentru părul uscat
Ingrediente: 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță miere, 2 lingurițe ulei de măsline

Amestecați bine ingredientele și masați ușor masca în părul uscat cu prosopul. Acoperiți-vă părul cu folie alimentară și spălați bine după 30 de minute. În special vârfurile, care sunt deosebit de stresate, beneficiaza de această îngrijire simplă.

Ceai pentru păr strălucitor
Pregătiți un ceai care seamănă cel mai mult cu culoarea părului tău. De exemplu, persoanele cu părul negru ar trebui să folosească ceai negru, iar blondele ceai de mușețel. După ce vă spălați părul, pur și simplu clătiți-l cu ceaiul călduț. Ingredientele ceaiului dau părului o strălucire sănătoasă.

Substanțe Vitale pentru Păr
Doppelherz aktiv
Substanțe Vitale pentru Păr
+ Zinc + Extract de Mei
  • Pentru sănătatea pielii, părului și a unghiilor
  • Cu Biotină și Zinc pentru menținerea sănătății părului
  • Cu extract de mei, pentru un aport considerabil de Fosfor, Magneziu, Fier și Vitamina A

Tratament pentru păr uscat cu avocado

Ingrediente: 2 linguri pulpă de avocado, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 strop de suc de lămâie

Se face un piure din pulpa de avocado și se amestecă cu uleiul de floarea soarelui și sucul de lămâie. Masați masca în părul uscat cu prosopul și lăsați-l să își facă efectul. După 15 minute, pur și simplu clătiți tratamentul pentru păr.