Cupru și Mangan

Cuprul și manganul sunt minerale care se numără printre oligoelementele vitale. Manganul este o componentă a multor enzime care îndeplinesc o varietate de sarcini în organism. Împreună cu mineralul Cupru, este important pentru țesutul conjunctiv.
Frau liegt auf Sofa

Manganul – important pentru țesutul conjunctiv

Deși este prezent în corpul uman doar în cantități foarte mici, Manganul joacă un rol important pentru noi, deoarece contribuie la formarea normală a țesutului conjunctiv. Doar o cantitate de 10 până la 20 mg din acest oligoelement este stocată în organism și cea mai mare parte se găsește în oase.

Deoarece organismul uman nu poate produce el înșuși oligoelementul Mangan, trebuie să consumăm în mod regulat și în cantități suficiente alimente care îl conțin. 

Alimentele de origine vegetală sunt deosebit de bogate în Mangan. Alimentele bogate în Mangan includ legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, cerealele precum fulgii de ovăz sau germeni de grâu și leguminoasele.

Cuprul dă tonul

Cuprul a fost unul dintre primele metale pe care omenirea a ajuns să le cunoască și să le folosească. Deoarece Cuprul este un metal relativ moale, maleabil, a fost folosit de culturile antice cu peste 10.000 de ani în urmă.

În corpul uman, oligoelementul este necesar pentru procesele enzimatice care sunt implicate în multe procese metabolice - inclusiv cele din celulele noastre de păr. Fără Cupru, pigmentul melanină, care este responsabil pentru colorarea naturală a părului, nu se formează. În plus, Cuprul contribuie și la menținerea țesutului conjunctiv normal.

În sine, organismul nostru nu poate forma acest oligoelement, așa că se recomandă consumul de alimente cu un conținut ridicat de Cupru. Cerealele integrale, nucile, avocado, soia, legumele cu frunze verzi sau fructele uscate sunt bogate în Cupru.

KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Doppelherz system
KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Piele + Păr + Țesut Conjunctiv
  • Formulă nouă, îmbogățită cu acid hialuronic și taurină
  • Cu Biotină, ce contribuie la menținerea sănătății normale a pielii și părului
  • Vitamina C contribuie la formarea normală de colagen pentru funcționarea normală a pielii