Uleiul de avocado

Avocado este una dintre plantele veșnic verde și provine inițial din America Centrală și de Sud. Astăzi, avocado este cultivat în toată lumea.
Frau liegt auf Sofa

Fructul avocado este în formă de pară și poate cântări până la 1,5 kg. În funcție de soi, are coaja verde, brun-roșcată sau aproape neagră. Cele mai cunoscute soiuri includ Furte cu pielea subțire, Nabal cu pielea netedă sau Hass cu aspect de inimă. Pulpa este fie verde, fie galbenă, în funcție de gradul de coacere.

Pentru a putea rezista rutelor lungi de transport, avocado este de obicei cules când este încă necopt și tare. Cu toate acestea, asta nu este o problemă, deoarece avocado este unul dintre fructele climaterice și se va coace în câteva zile la temperatura camerei. Un mic sfat: avocado se coace mai repede dacă îl înveliți într-un ziar sau o pungă de hârtie alături de un măr. Avocado are un gust copt și delicios atunci când pielea cedează și își pierde strălucirea.

Pulpa este fragedă și cremoasă și are o aromă ușoară de nucă. Fructele pot fi tăiate până la miez și apoi separate cu câteva mișcări de răsucire sau pur și simplu decojite. Avocado poate fi preparat în multe moduri diferite, îl poți consuma crud sau folosi la diverse sosuri. Nu trebuie să gătiți avocado mult timp sau să-l țineți cald, pentru că atunci pot fi eliberate substanțe amare.

Uleiul de avocado în cosmetică

Avocado nu este folosit doar ca aliment, ci și în produse cosmetice, deoarece uleiul obținut din pulpă este deosebit de popular. Are cel mai mare conținut de grăsimi dintre toate fructele și legumele cunoscute.

Multe creme, loțiuni sau măști conțin ulei de avocado de înaltă calitate, deoarece se întinde deosebit de bine pe piele și se absoarbe rapid. Uleiul de avocado este adesea folosit și în tratamentele pentru păr uscat.

Avocado este ceva cu totul special pentru că are o proporție extrem de mare de acizi grași nesaturați sănătoși și valoroși. În plus, sunt incluse multe vitamine precum provitamina A, Vitamina C, D, K, E și multe vitamine B. Deoarece este bogat în Magneziu, Potasiu, Cupru și Fier, este și o sursă bună de oligoelemente și minerale.

Sfat de frumusețe: tratament pentru păr cu avocado

Deoarece avocado conține multe ingrediente, preparați-vă acasă o mască sau un tratament pentru păr cu avocado.

Descoperă sfatul de îngrijire