Ce este Acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o componentă complet naturală a pielii. Ca substanță endogenă, acidul hialuronic este produs de celulele țesutului conjunctiv ale țesutului subcutanat.
Frau liegt auf Sofa

Acidul hialuronic leagă apa în straturile profunde ale pielii

Din punct de vedere chimic, Acidul hialuronic este format dintr-un lanț de molecule de zahăr și, prin urmare, este unul dintre glicozaminoglicani. Pentru multe persoane, Acidul hialuronic este cunoscut și pentru rolul său în sănătatea articulațiilor, deoarece este componenta principală a lichidului articular (lichidul sinovial).

Datorită structurii sale chimice, Acidul hialuronic poate lega cantități mari de apă în organism. În ochi, acidul hialuronic își poate dovedi această abilitate foarte impresionant: corpul vitros al ochiului este format din 98% apă, care este legată cu ajutorul a doar 2% acid hialuronic!

În piele, este substanța care leagă apa dintre celulele individuale ale pielii și servește ca un fel de „umplutură”. Poate lega cantități mari de apă și astfel, oferă pielii umiditate de care are nevoie  pentru un aspect ferm și sănătos.

Cantitatea de Acid hialuronic scade odată cu vârsta

Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, în jurul vârstei de 25 de ani, cantitatea de Acid hialuronic din organism scade în mod natural. Pielea noastră își pierde acum umiditatea de care are nevoie pentru a arăta fermă și elastică.

În jurul vârstei de 60 de ani, doar aproximativ 10% din stocul inițial de Acid hialuronic se mai regăsește în organism.

Piele + Păr + Unghii
Doppelherz aktiv
Piele + Păr + Unghii
Colagen + Coenzima Q10 + Acid hialuronic
  • Cu acid hialuronic pentru hidratarea pielii și menținerea fermității
  • Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, părului și unghiilor
  • Recomandat atunci când pielea a devenit uscată, când părul este tern, iar unghiile moi și casante
  • Vitamina A + Biotină pentru o piele sănătoasă
  • Zinc pentru întărirea părului și a unghiilor