Pielea impură și pielea grasă

O privire în oglindă dimineața dezvăluie uneori puncte negre și mici coșuri. Pielea cu pete este frecvent întâlnită și puțini oameni sunt binecuvântați cu o piele uniformă și curată. Aproape fiecare dintre noi se confruntă cu pielea impură la un moment dat în viață. Totuși, de cele mai multe ori, acest lucru nu are nimic de-a face cu igiena precară!
Ineinander gelegte Hände | Doppelherz

Cauzele unui ten impur sau gras

Punctele negre, coșurile sau chiar acneea se formează cu ușurință pe pielea impură și grasă. Dar de ce apare pielea impură în primul rând?

Motivul pentru apariția ei este o supraproducție a glandelor sebacee, care produc prea multă grăsime pe piele. Această grăsime poate înfunda glandele sebacee, rezultând așa-numitele „puncte negre” și coșuri. Aportul de sânge al pielii nu este optim și, prin urmare, nu numai că strălucește din cauza sebumului, dar poate și arăta palidă.

Fruntea, bărbia, nasul, dar și spatele și pieptul se numără printre zonele cu piele deosebit de grasă și impură, unde punctele negre apar frecvent.

Sub nicio formă nu stoarceți punctele negre, deoarece s-ar putea ca sebumul să fie presat în țesutul conjunctiv. Acest lucru poate duce la inflamație și chiar la coșuri mai mari. Mai mult, bacteriile pot provoca o infecție care poate duce ulterior la o pungă de puroi.

Pielea impură și dieta

Astăzi știm că un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată au un efect pozitiv asupra tenului nostru.

Dacă îți iubești pielea cu adevărat, consumă cu moderație alimente care conțin mult zahăr sau grăsimi rele, precum dulciurile, ketchup-ul, chipsurile, produsele din carne sau prăjelile.

Pentru un ten luminos și sănătos, este esențial să consumați multe lichide. Consumul a 2-3 litri de apă sau ceai pe zi contribuie la eliminarea rapidă a deșeurile metabolice din organism. Fructele și legumele proaspete, plantele aromatice și produsele din cereale integrale conțin vitamine și minerale.

Citricele, mugurii de soia sau ardeii sunt surse bune de Vitamina C. Pentru piele, Vitamina C este esențială, deoarece contribuie la formarea normală a colagenului și astfel la funcționarea normală a pielii.

Ficatul, ciupercile și gălbenușul de ou sunt considerate importante și pentru sănătatea pielii și a părului, datorită conținutului bogat în Biotină. Biotina este denumită popular „vitamina frumuseții”. Și oligoelementul Zinc este important pentru pielea noastră. Fructele de mare sau leguminoasele, de exemplu,ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ datorita continutului lor de Zinc.

Frau cremt Gesicht ein
Sfaturi de frumusețe
Îngrijirea pielii

În sfaturile de frumusețe pe care vi le-am pregătit, vă arătăm cum să vă îngrijiți pielea în mod natural.