Complexul de Vitamine B

Când oamenii vorbesc despre „vitamina B”, de obicei se referă la un întreg grup de vitamine. Complexul B este format din 8 vitamine diferite. Vitaminele nu mai sunt numerotate consecutiv deoarece, de-a lungul, timpului unele substanțe au fost eliminate din această grupă, nefiind clasificate până la urmă drept vitamine.
Frau liegt auf Sofa

Complexul de Vitamine B

Complexul de vitamine B include Vitamina B1 (Tiamină), Vitamina B2 (Riboflavină), Vitamina B5 (Acid pantotenic), Vitamina B6 (Piridoxină), Vitamina B12 (Cobalamină), Vitamina B9 (Acid folic), Vitamina B3 (Niacină) și Vitamina B7 (Biotină). Vitaminele B se găsesc atât în ​​alimente de origine animală (de exemplu, lactate), cât și în alimente vegetale (de exemplu, orez, broccoli sau kale). Excepție este Vitamina B12, deoarece se găsește cu greu în alimentele pe bază de plante. Cu toate acestea, spre deosebire de toate celelalte vitamine solubile în apă, aceasta poate fi stocată în organism.

Vitaminele B sunt sensibile

Vitaminele din Complexul B sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că pot fi distruse prin spălare puternică în apă. De asemenea, vitaminele nu tolerează timpii lungi de păstrare sau temperaturile ridicate atunci când sunt gătite alimentele ce le conțin. Vitaminele B sunt comune în componentele alimentare care sunt procesate. Făina sau orezul nu conțin aproape deloc nutrienți, deoarece coaja și germenii sunt de obicei îndepărtați. Prin urmare, cel mai bine este să consumați alimente cu Vtamine B de mai multe ori pe zi.

Vitaminele B – vitaminele frumuseții

Vitaminele B sunt necesare pentru multe funcții vitale. Alături de Vitamina B12, Acidul folic joacă un rol în diviziunea celulară. Vitaminele B1, B2 și Acidul pantotenic contribuie la metabolismul energetic normal. Vitamina B6 contribuie la formarea aminoacidului cisteină în organism. Cisteina este o componentă esențială a proteinelor fibroase (cheratina) ale părului și unghiilor. Biotina, „vitamina frumuseții” este, de asemenea, una dintre vitaminele B. Ajută la menținerea sănătății pielii și părului.