Taurina

Taurina este o substanță naturală din corpul uman care se formează în ficat din aminoacidul cisteină. Taurina a devenit cunoscută ca o componentă a unor băuturi energizante pentru a stimula corpul și mintea.
Frau liegt auf Sofa

Taurina – bloc de construcție pentru aminoacizi

Taurina a fost descoperită pentru prima dată în 1824, în bila de bou. Din acest motiv, termenul taurină a fost derivat din „taur” (taur). Din cauza numelui, există multe legende despre efectul său.

Multe proprietăți care susțin sănătatea au fost promovate, în special în Asia.  Demontăm un mit fals: taurina, ca și componentă a suplimentelor alimentare sau a alimentelor nu este obținută din bilă de bou, ci este în orice caz produsă sintetic.

Taurina poate fi produsă de corpul uman chiar în ficat. Cu toate acestea, bebelușii sunt o excepție, deoarece corpul lor este capabil să formeze taurină doar mai târziu. Până când sunt capabili să formeze ei înșiși taurină, trebuie să o primească prin intermediul laptelui matern. 

Taurina se formează cu participarea aminoacizilor cisteină sau metionină și Vitamina B6. Este un acid aminoetansulfonic și este inclus doar condiționat în grupul de aminoacizi, deoarece nu este necesar pentru construcția proteinelor structurale precum mușchii și țesutul conjunctiv.  Taurina este un element de bază pentru alți aminoacizi.

O cantitate mare de taurină este stocată, în special, în inimă și mușchi, dar creierul și sistemul nervos central au și ele un conținut ridicat.

Pe lângă o producție endogenă relativ scăzută, prin alimente se ingerează între 40-400 mg de taurină. În alimente, taurina se găsește în principal în produsele de origine animală. Surse bune sunt, de exemplu, codul, midiile, mușchiul de vită, dar și laptele și brânza. Prin urmare, vegetarienii și veganii trebuie să acorde o atenție deosebită nivelului lor de taurină.

KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Doppelherz system
KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Piele + Păr + Țesut Conjunctiv
  • Formulă nouă, îmbogățită cu acid hialuronic și taurină
  • Cu Biotină, ce contribuie la menținerea sănătății normale a pielii și părului
  • Vitamina C contribuie la formarea normală de colagen pentru funcționarea normală a pielii