Țesutul conjunctiv

Piele fermă, netedă - cine nu își dorește asta? Acest lucru depinde de starea țesutului nostru conjunctiv. Mulți factori afectează țesutul nostru conjunctiv. Lipsa exercițiilor fizice, un stil de viață nesănătos, modificările hormonale sau predispoziția genetică pot slăbi țesutul conjunctiv.
Ineinander gelegte Hände | Doppelherz

Părțile corpului, cum ar fi stomacul, picioarele și fesele, sunt percepute de majoritatea femeilor ca zone cu probleme. O dietă echilibrată, combinată cu multă mișcare este importantă pentru un țesut conjunctiv sănătos.

Ce este țesutul conjunctiv?

Țesutul conjunctiv face parte din țesutul de susținere al organismului și își asumă o mare varietate de sarcini. Nu numai că se află în învelișul nostru exterior, dar învelește și protejează toate organele noastre interne. 

Dar țesutul conjunctiv stochează și apă și grăsimi și transmite impulsuri nervoase, reglează aportul nostru de nutrienți și temperatura corpului. De asemenea, este implicat în protecția sistemului imunitar și preia eliminarea excrețiilor celulare. Toate acestea sunt posibile deoarece țesutul conjunctiv este format din nenumărate celule și substanțe interstițiale care pot prelua funcții foarte diferite. Când ne gândim la țesutul conjunctiv, o facem mai ales în raport cu pielea noastră.

Țesut conjunctiv slab

După vârsta de 25 de ani, țesutul conjunctiv subcutanat își pierde stabilitatea și elasticitatea din cauza defalcării colagenului și a fibrelor elastice. În special femeile sunt predispuse la slăbiciune în țesutul conjunctiv din cauza structurii speciale a țesutului conjunctiv subcutanat. La femei, celulele adipoase și fibrele de colagen se află dispuse paralel, în timp ce la bărbați sunt împletite. Datorită acestei structuri mai laxe, țesutul feminin se poate extinde în timpul sarcinii, de exemplu.

Această elasticitate poate duce la apariția gropițelor din piele, în special în zona superioară a brațului, coapsei, șoldului sau feselor. Acestea apar cu precădere la femei, deoarece au un procent de grăsime corporală mai mare decât bărbații. Celulele adipoase se împing în țesutul liber al țesutului subcutanat - deși acest lucru poate afecta și femeile slabe. Golurile rezultate sunt denumite colocvial „coaja de portocală” sau...celulită.

Nutriția și țesutul conjunctiv

Sănătatea pielii și a țesutului conjunctiv depinde de mulți factori. Exercițiile fizice, menținerea unei greutăți normale, consumul de multe lichide (apă), evitarea razelor solare și a stresului, precum și nutrienții potriviți sunt factori importanți pentru piele și țesutul conjunctiv.

O dietă echilibrată și sănătoasă poate ajuta, de asemenea, la menținerea țesutului conjunctiv în formă. Oligoelementele Mangan și Cupru sprijină formarea și întreținerea țesutului conjunctiv. Făina integrală, afinele, fulgii de ovăz sau lintea sunt bogate în Mangan. Alimente precum peștele, nucile, cerealele integrale, leguminoasele și ficatul, conțin mult Cupru. Vitamina C nu numai că întărește sistemul de apărare al organismului, ci contribuie și la formarea normală a colagenului și, prin urmare, la funcționarea normală a pielii. Citricele, ardeii grași și varza kale sunt surse deosebit de bune de Vitamina C.

KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Doppelherz system
KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Piele + Păr + Țesut Conjunctiv
  • Formulă nouă, îmbogățită cu acid hialuronic și taurină
  • Cu Biotină, ce contribuie la menținerea sănătății normale a pielii și părului
  • Vitamina C contribuie la formarea normală de colagen pentru funcționarea normală a pielii