Protecția solară

Nu putem exista fără soare. Avem nevoie de căldura și lumina lui. Și mersul la plajă este, de asemenea, un declanșator pentru numeroase efecte pozitive în corpul nostru. Dar prea mult soare are și dezavantajele sale, deoarece radiațiile ne pot deteriora pielea. Dar, cu protecția potrivită, putem păstra cel mai mare organ al nostru, pielea, într-o formă sănătoasă și frumoasă.
Frau lächelt in Kamera

Tipurile de piele

Pielea noastră se poate proteja de razele soarelui într-o anumită măsură. Cu toate acestea, acest „timp de autoprotecție” variază foarte mult de la persoană la persoană, în funcție de tipul de piele.

Melanina – protecția proprie a pielii

Într-o anumită măsură, pielea noastră este capabilă să se protejeze de radiațiile UV. Melanina, pigmentului pielii se formează în celulele pigmentare, ceea ce oferă pielii culoarea și protejează straturile mai profunde ale pielii de lumina UV dăunătoare. Persoanele cu pielea deschisă la culoare au mai puțină melanină decât cele cu pielea închisă și, prin urmare, au mai puțină autoprotecție împotriva razelor solare.

O altă autoprotecție este calusul ușor. Stratul nostru cornos este capabil să absoarbă razele UV. Stratul cornos se îngroașă ca urmare a radiațiilor UV-B prelungite - astfel, se dezvoltă calusul. Calusul ușor are nevoie de aproximativ 2-3 săptămâni până când este bine dezvoltat și crește autoprotecția cu un factor de aproximativ 4. Din păcate, autoprotecția naturală a pielii nu mai este suficientă împotriva razelor solare. Prin urmare, ai grijă să oferi pielii extra protecție!

Atenție la pielea copiilor: Autoprotecția naturală a copiilor în primii 6 ani de viață nu este încă pe deplin dezvoltată. Protejați tot timpul pielea copiilor cu protecție solară sau îmbrăcăminte cu „factor de protecție ultravioletă” (UP).

Radicalii liberi - protecție din interior

Oricât de sănătoase și benefice sunt razele soarelui, prea multe radiații UV-A și UV-B nu sunt bune pentru pielea noastră. Așa-numiții radicali liberi pot fi cauzați de lumina soarelui (radiații UV) sau de diverși factori ce țin de stilul de viață și pun o presiune deosebită asupra sistemului nostru de protecție.

Pentru a putea descompune din nou acești radicali liberi, corpul nostru are nevoie de un sistem antioxidant. Importante pentru acest proces sunt oligoelementele Zinc și Cupru, dar și Vitamina C, care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Acum putem combina plăcutul cu utilul și să ne întărim pielea din interior, cu ajutorul alimentelor potrivite și delicioase!

Roșiile sunt bogate în Vitaminele C și E. De asemenea, conțin și compusul natural din plante, licopen, care are proprietăți antioxidante. Uleiul de rapiță, uleiul din germeni de grâu sau uleiul de măsline se numără printre alimentele cu un conținut ridicat de Vitamina E. Nucile și salsiful negru furnizează Vitamina E și ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. În fructele de mare și în leguminoase nu găsim doar Cupru, ci și Zinc. Surse binecunoscute de Vitamina C sunt, desigur, citricele, dar și cireșele acerola, ardeii și varza kale.

Frau cremt Gesicht ein
Sfaturi de frumusețe
Îngrijirea pielii

În sfaturile noastre despre cum să aveți grijă de frumusețea voastră chiar la voi acasă, vă arătăm cum să vă îngrijiți pielea în mod natural.