Unghiile casante

Unghiile noastre sunt o reflexie a sănătății noastre și un aspect bine îngrijit începe cu ele. Unghiile frumoase și sănătoase sunt un indicator important al unui stil de viață sănătos. Somnul din belșug, activitatea fizică, abstinența de la alcool și fumat și o dietă echilibrată contribuie semnificativ la atractivitatea lor.
Ineinander gelegte Hände | Doppelherz

Unghiile casante - cauze

Unghiile sănătoase au o strălucire ușoară și o suprafață netedă. Sunt ușor convexe și au o culoare roz delicată. Sunt, de asemenea, elastice într-o anumită măsură. Cu toate acestea însă, uneori, unghiile noastre au tendința de a se crăpa sau de a deveni casante. Acest lucru poate avea o serie de cauze.

Modificările hormonale, de exemplu în timpul sarcinii sau menopauzei, pot afecta sănătatea unghiilor.

Cu toate acestea, unghiile casante se datorează adesea influențelor externe. Apa, fluctuațiile de temperatură, frigul și căldura ne stresează unghiile. Dar și detergenții agresivi, agenții de curățare sau agenții de îndepărtare a lacului de unghii ne pot deteriora pielea și unghiile. Evitați contactul direct și lucrați cu mănuși. Masajul cu ulei de unghii poate preveni, de asemenea, unghiile casante.

Un mic sfat: Dacă unghiile tind să devină casante rapid, piliți-le în formă de migdală. Acest lucru nu numai că crește rezistența la rupere, dar arată și frumos. O baie relaxantă a mâinilor în ulei de măsline este bună și pentru unghii.

Petele albe de pe unghii

Ați avut vreodată mici pete albe pe unghii? Există un mit care circulă dintotdeauna cum că acestea sunt semne ale unei deficiențe din organism.

De fapt, petele albe apar ca urmare a unei manichiuri necorespunzătoare sau a unor leziuni externe (de exemplu, impact) ale rădăcinii sensibile și moi a unghiei. Apoi, se formează mici cavități între numeroasele straturi cornoase și patul unghiei. Aceste cavități strălucesc prin aceste pete alb. Petele dispar singure în câteva săptămâni.

Frau pflegt Nägel mit Zitrone
Sfaturi de frumusețe
Îngrijirea unghiilor

În sfaturile de frumusețe pentru unghii, vă arătăm cum să le îngrijiți în mod natural.