Îngrijirea pielii

Cine nu își dorește o piele strălucitoare și sănătoasă? Dar nu doar aspectul este influențat de sănătatea pielii, ci și starea noastră de spirit. Este extrem de important să ne simțim confortabil în pielea noastră.
Ineinander gelegte Hände | Doppelherz

Sfaturi de frumusețe pentru piele

Curățarea zilnică și temeinică a pielii este o cerință de bază pentru o piele sănătoasă. Îndepărtarea cremelor și a machiajului, dar și a grăsimii pielii, previne înfundarea porilor noștri și îngreunează răspândirea bacteriilor. Din păcate, doar apa nu este suficientă, iar săpunul usucă pielea. Se recomandă folosirea unui lapte demachiant.

Lapte demachiant
Ingrediente: 1 lingură miere, 1 lingură suc de lămâie, 125 ml lapte bătut

Se amestecă bine ingredientele și se aplică pe față și pe gât. După aproximativ 3 minute, clătiți bine laptele demachiant cu apă caldă.

Aburul deschide porii
Înainte de a face o mască de față, pregătiți-vă optim pielea cu abur. Aburul deschide ușor porii și permite ingredientelor valoroase să funcționeze și mai bine. Pur și simplu umeziți un prosop cu apă fierbinte, stoarceți-l bine și puneți-l pe piele. Repetați acest lucru de mai multe ori.

Mască cu avocado pentru pielea uscată
Ingrediente: 2 linguri pulpă de avocado, 1 linguriță miere, 1 gălbenuș de ou

Se zdrobește pulpa unui avocado copt și se amestecă cu mierea și cu un gălbenuș de ou. Curățați-vă bine pielea înainte de a aplica masca pe față. După aproximativ 15 minute, spălați-vă fața cu apă caldă și uscați.

Mască cu varză murată pentru ten gras

Simplu și eficient. Întindeți varză murată crudă (nu varză murată din conserve) pe față și decolteu. Nu puneți peste zona ochilor. După aproximativ 15 minute, spălați totul bine. Varza murată împrospătează pielea și are efect antiinflamator.

Scrub de corp cu lămâie și rozmarin
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 2 crenguțe de rozmarin spălate, 1 lămaie spălată, 150 g zahăr

Într-un bol se pune zahărul și uleiul, se rade coaja de la lămâie și se adaugă. Apoi, stoarceți lămâia și adăugați și zeama. Tocați crenguțele de rozmarin și amestecați totul cu zahărul. Se toarnă într-un borcan bine sigilat. Aplicați aproximativ 1 linguriță de peeling pe corp (nu pe față) în timpul dușului și frecați ușor. Apoi clătiți bine.

KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Doppelherz system
KOLLAGEN BEAUTY PLUS
Piele + Păr + Țesut Conjunctiv
  • Formulă nouă, îmbogățită cu acid hialuronic și taurină
  • Cu Biotină, ce contribuie la menținerea sănătății normale a pielii și părului
  • Vitamina C contribuie la formarea normală de colagen pentru funcționarea normală a pielii

Peeling cu drojdie împotriva pielii impure

Ingrediente: ½ cub drojdie, 2 linguri lapte, 1 lingură migdale măcinate sau semințe de in măcinate

Se drobește drojdia și se amestecă în laptele cald. Se adaugă migdalele sau semințele de in măcinate și se amestecă cu totul. Se întinde amestecul pe față sau pe decolteu și se lasă să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Apoi, spălați  cu apă călduță cu mișcări ușoare, circulare. Acest peeling deschide porii și îndepărtează celulele moarte ale pielii.