Manichiura și pedichiura

Astăzi, unghiile noastre nu au doar funcția de protecție, ci contribuie și la un aspect bine îngrijit și sănătos. Manichiura din prezent face ca unghiile noastre să arate a adevărate bijuterii și nu există limite pentru creativitate. Dacă designul este simplu sau îndrăzneț, este o chestiune de gust. În orice caz, manichiura și pedichiura pot contribui la îngrijirea mâinilor și a picioarelor.
Ineinander gelegte Hände | Doppelherz

Manichiură + pedichiură = unghii frumoase

Termenii „manichiură” și „pedichiură” apar din nou și din nou în legătură cu îngrijirea unghiilor. Îngrijirea cosmetică a mâinilor și a unghiilor se numește manichiură, tratamentul picioarelor și a unghiilor de la picioare se numește pedichiură.

Atât manichiura, cât și pedichiura nu sunt necesare din punct de vedere medical, dar completează propria îngrijire. Îngrijirea medicală a picioarelor (podologia), pe de altă parte, include și tratamentul direct al picioarelor și ar trebui practicată doar de podiatrii medicali.

Cum îți faci manichiura

În studiourile de unghii ni se oferă multe și diferite variante pentru manichiură și pedichiură. De asemenea, poți să îți faci o manichiură clasică și acasă.

Ai nevoie de: un vas cu apă ca să îți înmoi unghiile și cuticulele, o pilă de sticla sau ceramică, o pilă de nisip, un bețisor de trandafir, eventual o pilă de lustruit, întăritor de unghii și o cremă hrănitoare.

Manichiura clasică începe cu o baie călduță a mâinilor și apoi se trece la scurtarea unghiilor. Cel mai simplu mod este să-ți scurtezi unghiile cu o pilă de unghii. Cel mai bine este să folosiți o pilă din sticlă sau ceramică. Asigurați-vă că piliți întotdeauna din exterior spre interior! Pentru un rezultat optim, îndepărtați cele mai mici denivelări cu pila de nisip. Împingeți ușor înapoi cuticulele bine înmuiate cu bețigașul din lemn de trandafir. Evitați să tăiați cuticula cu foarfecele, deoarece aceasta poate crește sau se poate rupe.

Apoi, puteți să vă lustruiți unghiile și să le aplicați un strat de întăritor de unghii sau ojă colorată. Nu folosiți pila de lustruit prea des, deoarece placa de unghii tinde să devină subțire. În cele din urmă, ar trebui să vă răsfățați mâinile cu o cremă de mâini hrănitoare.

Frau pflegt Nägel mit Zitrone
Sfaturi de frumusețe
Îngrijirea unghiilor

În sfaturile de frumusețe pe care vi le-am pregătit, vă arătăm cum să vă îngrijiți optim unghiile.

Tăiați corect unghiile

Din când în când, unghiile noastre trebuie să fie tăiate pentru a arăta îngrijite. Cu toate acestea, lăsați întotdeauna unghiile să iasă ușor peste vârful degetelor. Practic, o pila este mai blândă decât foarfecuța de unghii. Unghierele și alte ustensile de tăiat sunt potrivite și pentru unghiile oarecum mai ferme. O baie călduță pentru mâini sau picioare pregătește unghiile în mod optim, dar înainte de a le îngriji, unghiile trebuie să fie bine uscate.

Tăiați unghiile:
Unghiile noastre trebuie tăiate sau pilite în semicerc, astfel încât să nu existe colțuri în care unghia să se poată rupe sau să se agațe. Prin urmare, colțurile aspre și marginile ascuțite trebuie pilite.

Tăiați unghiile de la picioare:
Unghiile de la picioare trebuie tăiate mai drept decât unghiile de la mâini. Este foarte important ca marginile laterale ale unghiei de la picioare să treacă dincolo de patul unghiei, altfel colțul unghiei poate săpa în patul unghiei.